Kreativ inredning

Någonting som idag är väldigt populärt är att köpa gamla möbler och sedan rusta upp dessa så att de får en personlig touch som passar in i ditt övriga hem. På så sätt kan du i ditt hem få in föremål som ingen annan har, samtidigt som du kan anpassa utseendet så att det blir precis som du själv vill ha det. Att köpa begagnade möbler till detta ändamål blir dessutom ofta billigare än att köpa helt nya, vilket gör att du dessutom sparar en del pengar.

I många fall krävs det inga större insatser för att få till en helt ny möbel. En byrå kan med lite färg och nya knoppar få ett helt nytt liv, precis som en tråkig pinnstol som målas och lackas om i en snygg kulör. Att göra dessa saker behöver inte bli allt för komplicerat och projektet kan enkelt anpassas till dina egna kunskaper. Vill du till exempel inte måla en massa mönster på en möbel finns det många bra mallar och stenciler som man kan ta hjälp utav. Ett annat knep för att få ett mönster på en möbel är att limma dit en bit mönstrad tapet, eller lacka in ett bokmärke eller en bild i möbeln.

Skapa dina egna dekorationer
Det är inte bara större möbler som man kan skapa ett nytt utseende på helt själv. Detta går även bra med mindre föremål i hemmet, vilket då inte behöver bli ett lika stort och tidskrävande projekt. Ibland behöver du inte ens ha några speciella material hemma, utan kan använda dig utav vanliga vardags-ting. Till exempel kan du med hjälp av en snygg servett, ett bakplåtspapper och ett strykjärn skapa fina mönster på blockljus på minuter. Ljus kan även dekoreras med speciella ljusfärger som man kan måla valfria mönster med. Man kan också köpa hem lerkrukor som man målar i vackra färger för att förgylla sitt fönster eller sin trädgård. Små projekt som dessa behöver inte bara förgylla ditt eget hem, utan passar även bra som present att ge bort till nära vänner eller familj.

Hitta inspiration
Känner du att du skulle vilja göra något projekt i ditt hem, men inte har någon inspiration så finns detta att hämta på en mängd olika platser. Idag finns det flera bra hobbybutiker som mer än gärna hjälper dig med vilka produkter du kan behöva ha, samt hur du kan utföra det hela. Även internet är en stor källa till tips och råd, där du antingen kan söka på speciella videos som visar hur man går till väga, eller bara bilder på slutresultat som du kan efterlikna.